Треньорът на "Ювентус" Масимилиано Алегри заяви, че е впечатлен от дебюта на Кристиано Роналдо в Серия А при победата с 3:2 срещу "Киево" като гост. "Бианконерите" стигнаха трудно до успеха, след като поведоха рано, но след това домакините от Верона обърнаха. В края на мача "Ювентус" спечели с попадение на Федерико Бернардески в добавеното време.

Алегри изрази мнение, че Роналдо ще играе още по-силно, когато започне да получава повече топката.

"Физически Роналдо беше много добре в първия си мач за отбора, още повече че той е тренирал с нас само седем дни", каза Алегри.

"Той успява да се измъкне от защитата, движи се добре между линиите, но при няколко ситуации не му се подаваше топката. Всеки може да види, че Роналдо е по-различен играч. Бях поразен от това колко лесно се вписа в отбора, а пък той беше много доволен от победата в края", добави треньорът.

Португалецът започна срещата на върха на атаката, подкрепян от Пауло Дибала. След влизането на Марио Манджукич през втората част Роналдо се премести отляво, където действаше с по-голяма увереност.

"Роналдо изигра добър мач, но Сорентино се изпречи на пътя му", каза още Алегри.

В първия си мач нападателят отправи общо седем удара, от които пет бяха точни, създаде две възможности за своите съотборници и докосна общо 57 пъти с топката. Роналдо подаде точно в 27 от 30 случая, записвайки 90% успеваемост.

Dnevnik.bg