„Манчестър сити" затвърди добрия си старт на сезона, спечелвайки и втория си мач във Висшата лига. "Гражданите" победиха на своя "Етихад" гостуващия "Хъдърсфийлд" с 6:1. След като преди седмица "Сити" се справи с "Арсенал" този път тимът на Пеп Гуардиола беше още по-убедителен.

Много силен мач за шампионите направи Серхио Агуеро, който отбеляза три гола. Аржентинецът вече има девет хеттрика във Висшата лига, като единственият футболист в историята на надпреварата с повече е Алън Шиърър (11). Той отправи девет удара към вратата, от които четири попаднаха в очертанията и три се превърнаха в попадения.

Агуеро вече има 146 гола във Висшата лига и е 10-и във вечната ранглиста.

Гуардиола започна двубоя с различна схема, използвайки трима централни защитници, а Фернандиньо и Бенжамен Менди изпълняваха ролята на халф-бекове. В атака пък действаха Агуеро и Габриел Жезуш.

В началните минути "Хъдърсфийлд" действаше добре в защита и успяваше да отблъсна натиска на шампионите, но тимът рухна в 25-ата минута. Тогава Едерсон изрита една топка към Агуеро, а вратарят на "териерите" Бен Хамър излезе неразчетено и не се върна на вратата си. Аржентинецът излъга един защитник и с прехвърлящ удар прати топката в мрежата – 1:0.

След попадението на Агуеро планът за игра на "Хъдърсфийлд" се провали и гостуващият отбор опита да отговори, но вместо това се отвори в защита. Това помогна на "гражданите" да решат всичко с две бързи попадения в рамките на само четири минути.

В 31-ата минута точен беше Габриел Жезуш с плътен удар с левия крак. А десет минути след първото си попадение Агуеро се разписа още веднъж. Хамър не се намеси добре при остро центриране на Менди и изпусна топката, а Агуеро я прати в мрежата му отново.

В самия край на първата част "териерите" отговориха, вкарвайки гол от статично положение. Янкович се оказа най-добре пласиран при дълго изпълнение на тъч и изпревари Джон Стоунс, за да вкара във вратата на Едерсон.

Малко сле началото на втората част "Сити" стигна до четвърти гол. Давид Силва изпълни по прекрасен начин пряк свободен удар от около 25 метра, прехвърляйки стената. Стражът Хамър изобщо не мръдна, а само изгледа как топката влиза отново във вратата му.

След това "Сити" намали оборотите, но в края на мача успя да стигне до нови два гола. В основата на хеттрика отново беше Менди, който в 75-ата минута центрира остро и намеси напдателя около границата на вратарското поле. Агуеро беше отлично пласиран и с атрактивен удар с пета преодоля Хамър за трети път.

Крайният резултат 6:1 беше оформен шест минути преди последния сигнал. Резервата Лерой Сане нахлу на скорост в наказателното поле и опита да преодолее Хамър. Топката се отби в тялото на вратаря, а после рикошира в тичащия Конголо и влетя в мрежата, като бранителят нямаше какво да направи.

Dnevnik.bg