След много слаба игра "Манчестър юнайтед" допусна първа загуба за новия сезон, отстъпвайки с 2:3 при гостуването на "Брайтън". Визитата на "Амекс" се оказа много тежка за "червените дяволи", които срещнаха един вдъхновен отбор, който буквално не допусна грешки.

Глен Мъри, Шейн Дъфи и Паскал Грос от дузпа бяха точни за "чайките". Лукаку се разписа за "Юнайтед" преди почивката, а Пол Погба оформи крайния резултат в добавеното време от дузпа.

Тимът на Жозе Моуриньо беше далеч от показаното на старта на сезона срещу "Лестър", а голяма част от това се дължеше заради слабия мач на Пол Погба. Халфът нямаше ден и почти всичките му решения се оказаха грешни. Офанзивните играчи на "Юнайтед" също не създадоха почти нищо, а в защита отборът допусна прекалено много грешки.

"Брайтън", който преди седмица загуби от "Уотфорд" с 0:2 и дори нямаше точен удар, този път показа отлична успеваемост. Футболистите на Крис Хютън отправиха три точни изстрела, с които вкараха три гола. За 90 минути пък "Юнайтед" също отправи три удара, които бяха недостатъчно.


Моуриньо направи две промени в състава си от двубоя с "Лестър". Алексис Санчес остана извън групата заради контузия, получена на тренировка в петък. Вместо него в атаката беше Антони Марсиал. Матео Дармиан пък беше заменен от Ашли Йънг, който действаше като десен бранител.

В средата на терена Моуриньо отново заложи на трима – Погба, Андреас Перейра и новото попълнение Фред.

В рамките на 2.23 минути "Брайтън" нанесе голям удар по амбициите на "червените дяволи", вкарвайки два гола. "Чайките" откриха резултата в 25-ата минута с точен изстрел на Глен Мъри. Централният нападател на домакините се разписа с много труден удар, засичайки центриране отляво на Соли Марч.

Гостите от Манчестър още се съвземаха от полученият гол, когато "Брайтън" вкара и втори. Той падна след статично положение, при което защитата на "червените дяволи" допусна голяма грешка.

Два пъти футболистите в червено не успяваха да изчистят топката след корнер, тя накрая стигна до централния защитник Шейн Дъфи и той се разписа в мрежата на Давид Де Хеа.

Едва след като получи два гола "Юнайтед" се активизира и започна да задържа повече топката, действайки с малко повече агресия. Гостите стигнаха до гол, който обаче падна след грешка на "Брайтън", а не след голямо надмощие от страна на "червените дяволи".

Ромелу Лукаку се оказа непокрит след разбъркване от корнер и от два метра нямаше как да сгреши при изстрел с глава.

Минута преди да завърши първото полувреме "чайките" вкараха и трети гол. Той беше дело на Паскал Грос от дузпа, отсъдена за нарушение именно срещу него. Той беше съборен в наказателното поле от Ерик Баи, който не действаше много концентрирано.

Едва за трети път в 122 мача, откакто е воден от Жозе Моуриньо "Юнайтед" допусна три гола. Освен това в цялата си история във Висшата лига едва за 10-и път "червените дяволи" получиха три гола през първите 45 минути. Това не се беше случвало от октомври 2015 г. срещу "Арсенал".

Моуриньо реагира веднага и направи две промени на почивката. Той извади Андреас Перейра и Хуан Мата, а на техните места влязоха Джеси Лингард и Маркъс Рашфорд.

"Юнайтед" притежаваше топката в 80% от времето, но това така не водеше до опасни положения пред вратаря на "чайките" Мат Райън. "Брайтън" се групира в своята половина и нямаше никакви намерения да атакува, докато гостите срещнаха много добре организиран тим срещу себе си.

Футболистите на Жозе Моуриньо така и нямаха точни удари, а освен това разиграваха топката бавно, без идея какво точно да правят. Стигна се дотам, че Пол Погба да взима топката и я праща с дълги подавания в наказателното поле, които обаче не водеха до нищо.

След 60-ата минута на терена се появи и Маруан Фелайни, който заигра близо до Лукаку, с което Моуриньо се надяваше да засили физическото присъствие на отбора си.

Първият случай, в който Райън трябваше да се намесва беше чак в 75-ата минута. Тогава "Юнайтед" отправи втория си точен удар, дело на Погба, но той беше избит от вратаря в корнер.

В оставащите минути футболистите на Крис Хютън играха много зряло и не допуснаха почти нищо опасно пред вратата си. Те изтласкаха "Юнайтед" далеч от наказателното поле на Мат Райън, а освен това показаха агресия при пресирането на съперника.

В добавеното време "Юнайтед" получи правото да изпълни дузпа за нарушение на Дъфи срещу Фелайни. Зад топката застана Пол Погба, който вкара с мощен изстрел под гредата.

Dnevnik.bg