„Левски" продължи със стабилното си представяне от началото на сезона и взе трета поредна победа след назначаването на Славиша Стоянович. Сините надделяха над "Септември" с 2:0 на своя "Георги Аспарухов" с попадения на Давиде Мариани и Станислав Костов преди почивката.

От началото на сезона "Левски" още няма загуба, записвайки четири победи и едно равенство с голова разлика 9:3. Сините излязоха начело в класирането с 13 точки, поне временно преди ЦСКА да изиграе двубоя си от кръга.

"Септември" загуби втори пореден двубой и общо трети от началото на сезона и остава с едва четири точки.

Новият треньор на сините започна със Станислав Костов на върха на атаката, а зад него свободна роля имаше Габриел Обертан. По крилата пък действаха Станислав Иванов и Жерсон Кабрал.

Първата възможност обаче за символичните гости, когато Здравко Димитров излезе на добра позиция, но Мартин Полачек се намеси.

Сините до голяма степен решиха двубоя в рамките на шест минути, когато отбелязаха два гола. Това наруши играта на състава на Николай Митов, който така и не успя да се възстанови.

В 23-ата минута Давиде Мариани изведе "Левски" напред след хубаво подаване на Жерсон Кабрал. Швейцарецът получи топката в наказателното поле след пробив на съотборника си отдясно и не сгреши.

Само шест минути по-късно защитата на "Септември" се пропука за втори път и сините се възползваха. Мариани стреля от около 25 метра, топката тупна точно пред Валентин Галев и вратарят не успя да я улови,а за притичалият Костов беше лесно да се разпише – 2:0.

През втората част "Левски" можеше да увеличи аванса си, но два пъти отлични положения пропусна Станислав Иванов. Младият нападател получи добри подавания, но стреля неточно.

В 68-ата минута гол на Кабрал беше отменен, след като холандецът си помогна с ръка при овладяването на топката.

В края на двубоя футболистите на "Септември" бяха по-свежи и опитаха да върнат поне един гол. В основната на всичко по-интересно беше Борис Галчев, но ударите му не намериха целта.

"Левски" свали оборотите, а в заключителните минути футболистите на Стоянович вече нямаха и толкова сили.

Dnevnik.bg