Голямата надежда на българския тенис Адриан Андреев ще участва в младежките летни олимпийски игри. Третото издание на най-голямото спортно събитие за състезатели от 14 до 18 години ще се проведе от 6 до 18 октомври в Буенос Айрес.

В турнира по тенис за момчета ще участват 32-ма състезатели. Андреев е един от 22-ата тенисисти, които се класираха за надпреварата заради позицията си в световната ранглиста при юношите. 17-годишният българин, който наскоро спечели сребърен медал от европейското първенство, е №7 в света.

Треньор на Андреев за младежките олимпийски игри в Буенос Айрес ще е бившият национал Ивайло Трайков, съобщи Българската федерация по тенис. Трайков, който достигна до №211 в света, беше играещ капитан на отбора за купа "Дейвис" в периода 2006-2007 г.

Тенис турнирът при момчетата се очертава изключително силен. В него ще участват почти всички водещи играчи, сред които и световният №1 и шампион от "Ролан Гарос" и "Уимбълдън" Чун Хсин Ценг от Тайван.

Освен Ценг и Андреев ще се включват още шестима тенисисти от топ 10 - Себастиан Баес, Николас Мехия, Юго Гастон, Джайк Дрейпър, Наоки Таджима и Факундо Диас Акост. В турнира ще участва и германецът Рудолф Мьолекер, който заема 203-ото място в световната ранглиста при мъжете.

Dnevnik.bg