Европейският клубен шампион "Реал" (Мадрид) започна успешно новия период след раздялата с Кристиано Роналдо с успех в откриващия двубой в Примера дивисион. Белите победиха с 2:0 "Хетафе" у дома, но срещата ще се запомни и със слабия зрителски интерес.

В неделя на "Сантяго Бернабеу" са присъствали 48 446 души, като това е най-слабо посетеният двубой на "Реал" от близо десет години насам. За последно по-малко зрители при домакинство на испанския гранд имаше през май 2009 г. Тогава "Реал" спечели с 3:1 срещу "Майорка", като срещата беше посетена от 44 270 души.

Испанските медии свързват слабия зрителски интерес с отсъствието на Роналдо от тима. За девет години в "Реал" португалският футболист се превърна в лице на клуба. През лятото 33-годишният играч реши да поеме към ново предизвикателство в италианския шампион "Ювентус".

Причина за ниската посещаемост може да се потърси и в часа на мача - "Реал" и "Хетафе" започнаха двубоя си в 22.15 часа местно време.

Някои футболисти изразиха недоволството си от късния начален час на срещата. Халфът на "Реал" Тони Кроос дори качи снимка в "Туитър" с коментар: "По-щастлив съм, отколкото изглеждам, но обикновено спя по това време."

Дневник