Ливърпул" спечели трудна победа с 2:0 при гостуването си на "Кристъл палас". Червените стигнаха до успеха с головете на Джеймс Милнър от дузпа и на Садио Мане.

Двамата се разписаха в края на двете полувремена, за да донесат втората победа на отбора си от два мача във Висшата лига.

Звездата на "Ливърпул" Мохамед Салах не вкара, но имаше ключова роля за успеха. В края на първото полувреме съдията даде дузпа за нарушение срещу египтянина. В 75-ата Уан-Бисака получи директен червен картон за спъване на окъсващия се Салах.

Нападателят беше в основата и на втория гол в 93-ата минута, когато подаде на Мане, който напредна, излъга вратаря и вкара.

Воденият от Юрген Клоп отбор беше по-деен през първата част, като владееше повече топката и атакуваше. Въпреки че нямаха точен удар, домакините няколко пъти затрудниха съперника си.

В 22-ата минута Салах получи отлично извеждащо подаване, но опитът му да прехвърли вратаря се оказа прекалено силен. Секунди по-късно "Кристъл палас" отговори с фалцов удар на Андос Таунзънд, който улучи гредата.

"Ливърпул" поведе в последните секунди на първата част след дузпата за нарушение срещу Салах. Милнър изпълни точно и даде преднина на отбора си.

След почивката двата отбора си размениха възможности. Вратарят Алисон спаси удар на Лука Миливойевич, а домакините продължаваха опитите си да изравнят. Това даваше възможности на червените да правят бързи атаки. При една от тях в 75-ата минута се стигна до изгонването на Уан-Бисака.

В последните секунди домакините изпълниха ъглов удар. "Ливърпул" пое топката и направи скоростна атака, като този път Салах изведе Мане, който напредна и вкара.

Дневник