Българският национален отбор по футбол ще играе в София мачовете си до края на годината, казаха от БФС пред "Дневник". От футболния съюз са заявили два стадиона за мачовете в Лигата на нациите - "Васил Левски" и този на "Лудогорец" в Разград.

Първото домакинство е срещу Норвегия на 9 септември, като билетите вече са в продажба. На 13 октомври българският отбор приема Кипър, а на 19 ноември - Словения, като ако не настъпи промяна, двете срещи ще са в София.

Основният проблем пред домакинствата в Разград е инфраструктурата. Най-големите предизвикателства са свързани с отдалечеността от летище и липсата на подходящи хотели в града, където могат да бъдат настанени двата отбора.

Предимството на София е, че отборът може да се подготвя на базата в Бояна. Това е и предпочитаният вариант от селекционера Петър Хубчев.

Предвид програмата и съперниците в Лигата на нациите е малко вероятно да има голям интерес към срещите тази есен.

Желанието да се достигне до нови привърженици беше и причината БФС да разглежда варианта с Разград. Стадионът на "Лудогорец" вече прие един мач на националния отбор - контролата с Босна и Херцеговина през март.

Dnevnik.bg