Президентът на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева призова българите да побързат с купуването на билети за световното първенство. Шампионатът ще се проведе от 10 до 16 септември в зала "Арена Армеец".

"Искам да призова българите да не оставят до последно купуването на билети, както винаги правят. Най-добрите сектори вече са продадени, и то само на чужденци", заяви Раева при откриване на изложба с фотографии на българските гимнастички пред Народния театър "Иван Вазов".

Президентът на федерацията очаква силна конкуренция по време на световното първенство. Според нея в надпревара ще участват състезателки, които ще са много мотивирани да победят българските гимнастички на тяхна територия.

"Ще станем свидетели на едно много силно световно първенство. При всичките ни конкуренти има един по-особен заряд, че идват в България. Всички знаят, че този спорт тук е на особена почит. За всеки наш конкурент ще е въпрос на чест да победи България пред собствената й публика", каза Раева

Освен в отборните състезания българският отбор гледа с големи надежди и към индивидуалните надпревари. Водеща роля там ще има Катрин Тасева. Тя ще участва на четири уреда, а Невяна Владинова и Боряна Калейн – на три. 

Дневник