Седемкратният шампион "Лудогорец" осъществи четвърти трансфер за лятото, след като привлече южноафриканеца Мей Махлангу. Футболистът е на 29 години и идва от "Динамо" (Букурещ).

Той е дефанзивен полузащитник, а параметри по сделката не бяха обявени, нито срока на договора. Според портала transfermarkt.de Махлангу е купен за 500 хиляди евро.

"Мей Махлангу има сериозни успехи в досегашната си кариера. С "Хелзингборг" е ставал шампион веднъж и по два пъти е вдигал Купата и Суперкупата на Швеция. Обявен е за играч на 2010-11 в най-високото ниво на шведската лига "Алсвенскан". За националния отбор на Южна Африка има 19 мача и два гола. От септември 2016 г. е в "Динамо" (Букурещ), като за румънския отбор е записал 70 мача и 3 гола", съобщи сайтът на шампионите.

Според Wikipedia Махлангу е бил изхвърлен от националния отбор на Южна Африка, след като отказва да се присъедини към състава за квалификациите за Купата на африканските нации 2015. Тогава той не се отзовава за двубоите с Нигерия и Судан, изтъквайки като причина умора.

От "Лудогорец" не могат да ползват халфа в мача срещу "Торпедо" (Кутаиси) в четвъртък от Лига Европа. Шампионите съобщиха, че Махлангу ще бъде на линия за тренировките на тима в петък.

Дотук през лятото тимът привлече Антон Недялков ("ФК Далас"), Димо Бакалов ("Локомотив" Пд) и Драгош Григоре ("Ал Салия").

Дневник