Естонецът Богдан Вашчук ще играе до края на годината като преотстъпен в "Левски" от "Рига", съобщиха от синия клуб. Халфът беше част от състава на латвийците в мачовете с ЦСКА в Лига Европа, а сега се завръща в България.

Привличането на 22-годишния Вашчук е мярка след пропадналия трансфер на капитана на "Берое" Мартин Райнов. През миналата седмица "Левски" се раздели и с Жорди Гомес, като търсеше играч в средата на терена.

Вашчук е част от "Рига" от 2016 г. като има 44 мача и 12 гола в този период. През 2017 г. естонецът работи с настоящия треньор на "Левски" Славиша Стоянович. Преди това халфът играе в "Талин" (13 мача и три гола), а също така е бил част от школата на английския "Рединг".

"Знам, че идвам в най-големия клуб в България. Надявам се да вкарам много голове на този стадион. Когато разбрах, че ме искат реших да дойда буквално за няколко минути. "Левски" е известен клуб", каза Вашчук.

Той ще бъде преотстъпен до края на 2018 г., като в споразумението между "Левски" и "Рига" има опция за постоянно откупуване.

"Помня само с добро съвместната ми работа с треньора Стоянович и нямам търпение да работим отново", каза още халфът.

Той стана известен след мачовете на ЦСКА с "Рига", след като се сби с Николай Бодуров и Кристиян Малинов след реванша в Латвия. След този двубой двамата футболисти на ЦСКА бяха наказани за по три срещи в европейските турнири.

Дневник