Видеоповторенията могат да бъдат използвани в Шампионската лига още през този сезон. УЕФА разработва план за въвеждането на технологията за четвъртфиналите, полуфиналите и финала на най-силния клубен турнир, твърди в. "Таймс".

През февруари европейската футболна централа обяви, че видеоповторенията няма да бъдат използвани поне до края на сезон 2018-19. Един от най-резервираните към скорошното въвеждане на видеопрегледите на съдийските решения е президентът на УЕФА Александър Чеферин. Според него технологията се нуждае от сериозни подобрения, преди да стане част от най-комерсиалната футболна надпревара.

Предимно положителните отзиви, които видеоповторенията получиха по време и след световното първенство, обаче са променили нагласите сред ръководните фактори в УЕФА. Според тях времето до четвъртфиналите, които започват в средата на март, ще е достатъчно за усъвършенстването на технологията.

Очаква се решението дали видеоповторенията ще бъдат използвани в Шампионската лига още този сезон да бъде взето в края на месеца, когато ще се проведе заседание на изпълнителния комитет на УЕФА.

Европейската централа обмисля и употребата на видеопрегледи за европейското първенство през 2020 г., пише още "Таймс".

Дневник