Обединението на германски футболни фенклубове прекрати разговорите си с Германския футболен съюз (DFB) и с местната лига (DFL) и обеща протестите да продължат и през новия сезон. Недоволството е насочено към прекалената комерсиализация на футбола и алчността на двете организации, казват феновете.

"След две срещи между представители на феновете и представители на DFB и DFL началната еуфория бързо изчезна. Все повече имаме усещането, че - както в предишни десетилетия, те просто използват думи, с които да се харесат, но избягват всякакви реални действия", пише в изявлението на феновете.

Преди година футболният съюз се съгласи да започне разговори с привържениците, насочен към различни теми, свързани с колективните наказания на публиката, използването на мегафони, барабани и др. През пролетта феновете на "Борусия" (Дортмунд) реагираха остро и протестираха срещу въвеждането на мачове в понеделник.

 Миналия уикенд протести имаше на няколко стадиона в мачовете от първия кръг за Купата на Германия. Почитатели на "Байерн" хвърлиха ленти за касови апарати, тоалетна хартия и плажни топки на терена по време на мача с "Дрохтерсен", което доведе до прекъсването му за пет минути.

От DFB и DFL излязоха с общо обръщение, в което посочват, че съжаляват за решението на феновете и че виждат напредък в разговорите.

Организацията на запалянковците обаче даде знак, че протестите ще продължат и през новия сезон в Бундеслигата, който започва в петък. "Ще ни забележите и този сезон", посочиха феновете.

Дневник