„Левски" има сили да стане шампион, заяви изпълнителният директор на клуба Красимир Иванов. На въпрос дали е утопия мисълта за прекъсване на хегемонията на "Лудогорец" той отговори отрицателно.

"Една от целите беше да запазим гръбнака на отбора я постигнахме. Нашите очаквания към сезона са позитивни. Работим за това (спечелване на титлата) и положението, в което сме в момента, ни дава усещане какво ни коства това. Всички разбират, че сме в началото на сезона и че трябва да покажем постоянство и характер", заяви Иванов пред "Диема спорт".

След тежкото начало на сезона, отпадането от евротурнирите и уволнението на Делио Роси, "Левски" постигна добри резултати и в момента е начело в Първа лига.

Иванов посочи, че продължава работата по селекцията. "Ако звездите се подредят правилно за нас, може би (ще вземем) още двама." Две от обсъжданите позиции са краен защитник и централен нападател.

"Треньорът няколко пъти - почти след всеки мач, подчертава колко е важно за него да има футболисти, с които да работи. И това е дискусия, която с него върви почти ежедневно. Има позиции, за които той е изявил желание. Селекцията не е такава енигма, каквато изглежда. Процесът е сравнително прост - треньорът казва от какви футболисти има нужда, а имаме хора, които преглеждат кандидатурите от агентите, с които работим. Сега търсим футболисти, които да направят разликата", допълни той.

Иванов каза, че "Левски" продължава да търси подходящ човек за спортен директор, но приоритет е селекцията на играчи.

Изпълнителният директор говори и за предизвикателствата пред клуба, които предоставя новият закон за спортното хулиганство. В него е записано, че за рисковите мачове билети няма да се продават в деня на мача. "Продаваме около 40% от билетите в деня на мача. Рискуваме голяма част от хората да не дойдат. Неминуемо очаквам да има разочаровани на първите мачове", посочи Иванов. Според него е необходимо клубовете да направят разяснителни кампании пред привържениците си.

И добави, че инвестицията за осигуряване на техническите изисквания за гарантиране на сигурността на мачовете вероятно би била в рамките на десетки хиляди евро.

Dnevnik.bg