Кубрат Пулев обясни раздялата си със "Зауерланд" с разминаване в интересите. Професионалният боксьор посочи, че голямата му цел е да продължи спортното си развитие.

"Просто аз съм българин. Никой в чужбина не се интересува от българина. Интересуват ги парите. А мен ме интересува да се развивам. Не ме интересуват толкова парите, колкото това да стана световен шампион. Победите, битките - това ме интересува мен. Тях ги интересуваше единствено и само парите, къде могат да изкарат много пари. Това са различни неща", каза Пулев пред БНТ.

Пулев е на лагер в Белмекен, където тренира за мача си с Хюи Фюри. След това подготовката му ще продължи в Берлин с треньора Ули Вегнер.

"Противникът определено няма общо с другите двама, които бяха в България. Този е доста по-добър, млад, нахъсан и технически е много добре. Смятам, че ще стане голяма битка", каза Пулев.

"Трябва да победя - това е едно много сериозно препятствие, с което трябва да се справя. Ще дам всичко от себе си да успея", добави той. Победителят ще стане претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), която се държи от Антъни Джошуа.

Dnevnik.bg