„Котешкият костюм", с който Серена Уилямс игра мачовете си на "Ролан Гарос" този сезон, занапред няма да може да бъде използван в турнира. Същото важи и за други сходни облекла.

Това заяви директорът на "Ролан Гарос" Бернар Гуидичели. Той призова тенисистите да имат по-голямо уважение към облеклото.

"Малко е късно, защото дизайнът за колекциите вече е изготвен, но ние ще помолим производителите да ни информират какво се задава", каза той в интервю за Tennis Magazine.

"Вярвам, че в някои случаи стигнахме твърде далеч. Облеклото на Серена от тази година например занапред не може да бъде приемано. Трябва да се уважават играта и мястото", заяви Гуидичели. Според него обаче е трудно да се говори за въвеждане на строги правила в облеклото, каквито има на "Уимбълдън".

Уилямс беше оприличена на супергерой с появата си на червените кортове в Париж. Тя обясни, че стегнатият костюм, изработен от "Найки", ѝ помага заради проблеми с кръвообращението след раждането. "Чувствам се като воин в него, като кралицата от Уаканда (от филма "Черната пантера")", каза американката тогава.

Тя посвети появата си с костюма на всички майки, които са имали трудно възстановяване след раждане. "Ако аз мога да го направя, значи и вие можете. Обичам всички ви", написа носителката на 23 титли от Големия шлем в "Туитър".

Dnevnik.bg