Мачът между Григор Димитров и Стан Вавринка е гвоздеят в програмата на първия кръг при мъжете на US Open според АТП. Сайтът на организацията предложи своя поглед към списъка с мачове, които са "задължителни за гледане".

Най-голямо внимание очаквано привлича срещата между Димитров и Вавринка. Двамата играха и в първия кръг на "Уимбълдън", като тогава швейцарецът излезе победител.

"Да, отново. Само два месеца след сблъсъка между Димитров и Вавринка на "Уимбълдън", звездите ще се срещнат отново в първия кръг на US Open в мач, които е задължителен за гледане. Този път очакването ще бъде дори още по-голямо", пише в сайта на АТП.

В него подчертават, че формата на Вавринка върви по възходяща линия след двете операции на лявото коляно. Швейцарецът, който заема 101 място в ранглистата, се представи силно на турнирите от сериите "Мастърс" в Торонто и Синсинати, където беше спрян съответно от Рафаел Надал и Роджър Федерер.

От своя страна Димитров достигна до първия си четвъртфинал от април в Торонто, докато в Синсинати не успя да защити титлата си след загуба в третия кръг срещу Новак Джокович. Според сайта на АТП българинът ще бъде амбициран да отмъсти за поражението си, като запише петата си в осмия му мач срещу Вавринка.

"Ще бъде интересно да видим кой ще е способен да контролира точките на кортовете във "Флашиг медоус". Димитров е на върха, когато сервира добре и използва атлетизма си да вземе топката рано и да се придвижи до мрежата. Но Вавринка, който се доближава до най-добрия си тенис, може да разменя удари със всеки в света, особено с впечатляващия си бекхенд с една ръка", се казва още в сайта.

Другите двойки, които предизвикват интерес в първия кръг са водачът в ранглистата Рафаел Надал и испанският му сънародник Давид Ферер, другият испански сблъсък между Фернандо Вердаско и Фелисиано Лопес, Адриан Марарино и Франсис Тиафо, Карен Качанов и Алберт Рамос-Винолас.

Dnevnik.bg