Президентът на палестинската федерация Джибрил Раджуб беше отстранен от футбола за една година. Той е наказан от ФИФА заради призива си да се горят фланелки на Лионел Меси.

Думите му дойдоха покрай неосъществената приятелска среща между Аржентина и Израел. Двата състава трябваше да се срещнат в Хайфа на 9 юни - дни преди началото на световното първенство. Израел обаче смени мястото с Ерусалим, което предизвика напрежение. Накрая мачът не се игра.

По това време Раджуб окуражи фенове да горят фланелки с името на Меси, ако звездата на аржентинския отбор реши да играе в мача. Шефът на палестинският футбол обяви тогава, че е писал до аржентинското правителство с призив Меси да не играе. По думите му нападателят на "Барселона" е "символ на мир и любов".

"Израелското правителство се опитва да даде политическо значение (на мача), като настоява той да се играе в Ерусалим", каза в началото на юни Раджуб.

Палестинецът е наказан за една година да не се занимава с футболна дейност. Освен това трябва да плати 20 хил. швейцарски франка глоба.

Dnevnik.bg