Днес от 17.00 до 19.00 часа почитателите на волейбола в София ще могат да се докоснат до трофея, който ще бъде връчен на победителя от предстоящото световно първенство за мъже. Купата ще бъде изложена в началото на алеята към НДК, на ъгъла на ул. "проф. Фритьоф Нансен" и бул. "Патриарх Евтимий", обявиха от българската федерация.

С показването на трофея в столицата ще приключи обиколката му преди турнира. Тя започна на 15 август във Варна и премина последователно през Добрич, Разград, Шумен, Велико Търново, Стара Загора, Димитровград и Бургас.

До началото на световното, на което България е съдомакин с Италия, остават малко повече от две седмици. Националите откриват надпреварата на 9 септември срещу Финландия, като възпитаниците на Пламен Константинов ще изиграят мачовете си от първата фаза във Варна.

Програмата за деня включва игри и награди, като е предвидено раздаването на сто волейболни топки. Всеки желаещ ще може да поиграе волейбол на ул. "проф. Фритьоф Нансен", където ще бъде изградено временно игрище.


От игра с въпроси на тема предстоящото световно първенство ще бъдат раздадени билети за втората фаза от турнира, която ще се проведе в зала "Арена Армеец". Националите ще продължат участието си в София, ако завършат на едно от първите три места в групата си във Варна.

Дневник