Григор Димитров започва участието си на тазгодишния US Open в понеделник вечер срещу Стан Вавринка. Организаторите обявиха програмата за първите два дни в Ню Йорк, в които трябва да се изиграят срещите от първия кръг при мъжете и дамите.

Двубоят на Димитров е първи за деня на централния корт "Артър аш стейдиъм" и ще започне в 12 часа местно време (19 часа българско). След мача на Димитров и Вавринка има само още един двубой на централния корт, който е между Светлана Кузнецова и двукратната шампионка (2000 и 2001) Винъс Уилямс.

Във втори пореден турнир от Големия шлем Димитров се изправя в първи кръг срещу Вавринка. Двамата играха и на "Уимбълдън" в началото на юли, когато Димитров спечели убедително първия сет, но след това допусна обрат.

Димитров попадна във втората четвъртина, а победителят от мача му с Вавринка ще срещне квалификант във втория кръг. Дотук в съперничеството си с швейцареца българският тенисист има четири победи и три поражения. Преди да загуби на "Уимбълдън" Димитров беше в серия от четири поредни успеха над Вавринка.

На твърди кортове двамата имат по една победа.

Ако премине през първите две препятствия Димитров може да срещне Милош Раонич в трети кръг и евентуално Джон Иснър в четвърти.

В кариерата си българският тенисист никога не е преминавал четвъртия кръг на US Open. През миналата година той отпадна след загуба във втори кръг от руснака Андрей Рубльов в три сета.

В четвъртината на Димитров са още третият поставен Хуан Мартин дел Потро, както и шампионът от 2012 г. Анди Мъри.

Дневник