Себастиан Фетел изостава с 24 точки от Люис Хамилтън девет кръга преди края на сезона във Формула 1, но е уверен, че има шансове за титлата. Германският пилот на "Ферари" се размина с победата в последните два старта и започва битката след лятната пауза в догонваща позиция.

Година по-рано Фетел беше пръв с точка повече, но Хамилтън спечели двата старта след паузата в Белгия и Италия, а впоследствие триумфира и с титлата.

"Бил съм и в по-лоша ситуация и въпреки това съм успявал да обърна нещата в моя полза", каза Фетел визирайки 2012 г., когато изоставаше с 42 точки от Фернандо Алонсо на тази фаза от сезона. "Знаем къде са силните ни страни и се надявам, че още тук ще успеем да вземем победата".

През уикенда предстои Гран при на Белгия, който е първият старт след триседмичната пауза. По традиция пилотът, който спечели на "Спа", а след това и на италианската писта "Монца", после става шампион. В последните 10 години имаше само две изключения – 2010 и 2012 г., когато именно Фетел спечели титлата, въпреки че не взе тези надпрвари.

Съперникът му Люис Хамилтън също демонстрира самочувствие преди Гран при на Белгия.

"Напрежението върху мен е голямо, но аз съм свикнал. Предпочитам да съм в тази ситуация. Нагласата ми е за победи и не искам да губя точки от преднината, която до момента натрупах", обясни британецът.

"Борим се срещу "Ферари", който е тим с огромни успехи и богата история. Те обаче не са печелили титлата от доста дълго време и съм убеден, че няма да се откажат до самия край", добави четирикратният световен шампион.

Гран при на Белгия е в неделя от 16.10 часа българско време.

Дневник