Шампионът във Висшата лига "Манчестър сити" допусна грешна стъпка в мача си от третия кръг на новия сезон. "Гражданите" завършиха 1:1 като гост на новака "Уулвърхемптън" и спряха серията си от два последователни успеха в новата кампания.

"Вълците" поведоха в началото на втората част след спорен гол на защитника Боли, който вкара с глава. "Сити" изравни с гол на друг бранител – Аймерик Лапорт в 69-ата минута.

През втората част "гражданите" имаха претенции и за неотсъдена дузпа.

Съставът на Пеп Гуардиола в серия от четири поредни победи още от края на миналия сезон

Хосеп Гуардиола направи две промени в състава си от мача с "Хъдърсфийлд", спечелен с 6:1. Джон Стоунс и Габриел Жезуш седнаха на пейката, а вместо тях започнаха Кайл Уокър и Рахийм Стърлинг. "Сити" започна в схема 4-3-3, след като в предишния си мач действаше с трима защитници.

Двубоят започна с много високо темпо и игра на високи обороти от двата тима. Домакините бяха подкрепяни от пълния "Молиню" и бяха много вдъхновени от самото начало. "Вълците" действаха със самочувствие, опитвайки да изнесат играта в предни позиции.

Нуно Еспирито Санто беше заложил на трима централни защитници в опит да противодейства на Серхио Агуеро. В 15-ата минута обаче Илкай Гюндоган успя да се откъсне от защитата и нахлу в наказателното поле, но вратарят Руй Патрисио го спря.

В 20-ата минута домакините вкараха гол чрез Раул Хименес, но той беше отменен. В момента, в който топката беше подадена от Диого Жота, нападателят беше зад защитата и така "Сити" оцеля.

Само минута по-късно обаче "Сити" отговори и удар греда чрез Серхио Агуеро. Аржентинецът се откъсна от защитата с движението си без топка и засече центриране отдясно, но шутът му с десния крак, срещна левия страничен стълб на Патрисио.

"Гражданите" бяха много близо до откриване на резултата и в 22-ата минута. Тогава Руй Патрисио спря по страхотен начин удар на Стърлинг от около 25 метра. Английският национал стреля от воле, но португалският вратар изби с една ръка.

Същевременно до края на първото полувреме "Сити" показа лека нестабилност в своята половина. Съставът на Пеп Гуардиола оставяше празни пространства, а това позволи "Уулвърхемптън" няколко пъти да организира опасни контраатаки.

В 39-ата минута Раул Хименес стреля много неточно, след като си отвори пространство в наказателното поле на Едерсон. Малко по-късно Бернардо Силва изпусна най-добрата възможност за "гражданите".

Подобно на първото полувреме, втората част също започна много интересно. "Гражданите" натиснаха и имаха две възможности след статични положения, а удар на Венсан Компани мина над вратата.

След това обаче стане още по-интересно, след като "вълците" на свой ред натиснаха. Едер Коща се откъсна от защитата и остана очи в очи с Едерсон, но беше спрян от вратаря на "Сити", който се отчете с прекрасна намеса.

В 58-ата минута обаче "Уулвърхемптън" излезе напред в резултата след корнер. Жоао Моутиньо центрира топката, двама негови съотборници се разминаха с нея, но централният защитник Уили Боли я засече в мрежата – 1:0.

Повторенията обаче показаха, че французинът удря топката с ръка, след като се разминава първоначално с нея.

Буквално минута след попадението на "вълците", "Сити" имаше своя шанс. Давид Силва беше съборен от Невеш в наказателното поле, но съдията Мартин Аткинсън подмина ситуацията.

Все пак в 69-ата минута шампионите изравниха чрез друг защитник Лапорт. Баскът засече остро центриране на Илкай Гюндоган от пряк свободен удар и не остави никакви шансове на вратаря на "вълците".

Дневник