След две загуби в първите два кръга от новия сезон във Висшата лига "Арсенал" взе първи успех едва в третия си мач, надделявайки с 3:1 над "Уест Хем" в Лондонско дерби. "Артилеристите" стигнаха до успеха след обрат, след като получиха гол още в 25-ата минута.

Трите точки за тима на Унай Емери бяха гарантирани в последните 20 минути, когато паднаха две попадения.

Марко Арнаутович изведе "чуковете" напред след половин час игра. Само пет по-късно обаче Начо Монреал изравни. След почивката "Арсенал" беше много по-активният отбор, но едва след 70-ата минута "Уест Хем" се предаде. В 70-ата минута Иса Диоп си вкара автогол, а крайното 3:1 оформи Дани Уелбек в добавеното време.

"Уест Хем" остава на дъното във Висшата лига, след като има три загуби. Съставът на Мануел Пелегрини е получил девет гола, а е вкарал само два в първите три кръга.

В предишните си две срещи тимът на Унай Емери загуби от преките съперници "Манчестър сити" и "Челси", като беше на ниво само в епизодични моменти от мачовете.

Началните минути бяха за домакините, които притежаваха повече топката, но така и не успяха да застрашат сериозно Лукаш Фабиански. Тимът на Пелегрини действаше прибрано и на контраатака, разчитайки на бързите си футболисти в предни позиции.

След 25 минути "Уест Хем" поведе именно след контраатака. Фелипе Андерсон намери Марко Арнаутович на границата на наказателното поле, който с плътен шут с левия крак намери целта без да оставя шансове на Петър Чех.

Голът подейства мотивиращо на футболистите на Унай Емери, които заиграха доста по-активно. Само пет минути, след като бяха изостващи в резултата "артилеристите" изравниха. Това стана след точно изпълнение на Начо Монреал, който получи подаване от Алекс Иуоби.

През втората част "Арсенал" беше много по-активен, като Емери пусна на терена Александър Лаказет вместо Иуоби, а Лукас Торейра замени младия Гендузи.

"Уест Хем" прие играта в своята половина и имаше няколко добри шанса на контраатаки. Все пак в 70-ата минута "Арсенал" успя да обърне резултата в своя полза и поведе.

Това стана след продължително разбъркване в наказателното поле, при което "чуковете" не успяха да изчистят топката. Тя стигна до Александър Лаказет, който стреля, топката се отби в Диоп и влетя в мрежата на Фабиански.

В заключителните минути "Арсенал" се хвърли да вкарва още голове, но се оголи в защита. При една контраатака обаче Лукас Перес пропусна да накаже бившия си отбор.

Домакините стигнаха и до трети гол в добавеното време след една от най-добрите си атаки в целия мач. Ектор Бейерин напредна отдясно и подаде към Уелбек, който беше напълно свободен, завъртя се около оста си и вкара с мощен удар с левия крак.

Дневник