Левски" остава на върха в Първа лига след четвърта поредна победа в шампионата. Сините надвиха "Етър" като гост с 2:1 в оспорван мач и продължават непобедени при новия си треньор Славиша Стоянович.

След идването на словенеца сините имат само победи и се изкачиха на първата позиция. Точни за успеха във Велико Търново бяха Жерсон Кабрал и Станислав Костов преди почивката. За "Етър" се разписа Флорент Боджедж, но виолетовите нямаха сили за нещо повече.

След шест мача сините са с 16 точки и имат с четири повече от ЦСКА. Червените обаче тепърва трябва да изиграят двубоят си с "Верея". "Етър" остава на предпоследното 13-о място като има четири точки дотук.

Мениджърът на "Етър" Красимир Балъков имаше големи кадрови проблеми, които доведоха до интересни решения от него. Опитният Иван Стоянов трябваше да играе като десен защитник, а Георги Сърмов застана в центъра на отбраната.

"Левски" беше само с една промяна от състава от предишния си двубой. Треньорът Славиша Стоянович пусна Антони Белмонт на мястото на младия Станислав Иванов, а атаката водеше Станислав Костов.

От началото на двубоя "Левски" беше много активен и заложи на атаки по фланговете. Допълнителен плюс за сините беше, че Иван Стоянов рано получи жълт картон и това позволи на гостите да играят основно през неговата зона.

В 16-ата минута именно след атака през дясната зона на защитата на домакините доведе до възможност за "Левски". Топката стигна до Давиде Мариани в наказателното поле, който стреля, но ударът му срещна гредата.

Активността на сините продължи и в следващите минути и в крайна сметка в 26-ата футболистите на Стоянович успяха да открият резултата. След изпълнение на тъч домакините загубиха мнго лесно топката и я предоставиха на Обертан.

Французинът проби между Иван Стоянов и Сърмов, центрира през краката на Иван Скерлев и буквално от пет метра за Кабрал не беше никакъв проблем да открие резултата – 0:1.

След получения гол виолетовите погледнаха малко по-смело в атака и опитаха да изнесат играта в по-предни позиции. Въпреки това съставът на Красимир Балъков продължи да допуска грешки в защита.

В 34-ата минута "Етър" имаше претенции за дузпа, след като Иван Горанов избута с ръце Даниел Младенов. Капитанът на "Левски" изобщо не посегна да играе с топката.

В добавеното време на първата част "Левски" вкара втори гол. Негов автор стана Станислав Костов, който се възползва от пасивни действия на Георги Сърмов и преодоля Христо Иванов.

Секунди по-рано вратарят на "Етър" вече беше спрял удар на Мариани, след поредна грешка на защитата във виолетово.

В началото на второто полувреме от трибуните на стадион "Ивайло" бяха пуснати димки, което спря играта за около 10 минути. Това наруши ритъма на двата тима, след кратката пауза "Етър" беше малко по-активен.

Домакините успяха да намалят резултата в 63-ата чрез Флорент Боджадж. Той получи хубаво подаване от Даниел Младенов, а защитата на "Левски" беше хваната неподготвена.

След това попадение "Етър" заигра много по-вдъхновено и имаше надмощие срещу лидера в класирането. Футболистите на Красимир Балъков погледнаха по-смело в атака, а в добавеното време Мартин Полачек дори трябваше да се намесва след удар на Даниел Младенов.

Дневник