Шампионът в Италия за последните седем години "Ювентус" взе втора победа от началото на сезона, след като се справи на своя "Алианц стейдиъм" с "Лацио". "Бианконерите" победиха "Лацио" с 2:0, а точни за успеха на шампионите бяха Миралем Пянич и Марио Манджукич.

Новата звезда на "Ювентус" Кристиано Роналдо отново не успя да се разпише за отбора, въпреки че имаше доста положения в срещата.

След два кръга "Лацио" още няма победа. Петият от миналия сезон имаше тежка програма, след като започна със срещи с първите два от миналата година – "Наполи" и "Ювентус" и загуби и в двата.

"Ювентус" действаше с променен състав от предишния си мач. Марио Манджукич и Федерико Бернардески, които бяха резерви с "Киево" този път бяха титуляри. Те бяха двама от тримата в атака, заедно с Роналдо.

Съставът на Симоне Индзаги беше конкурентен само в първите 20 минути, в които показа агресивна игра и се опитваше да не дава топката прекалено лесно на домакините. В началото "орлите" от Рим имаха няколко шанса да обстрелват Войчех Шчезни, но не успяха да го застрашат сериозно.

В 30-ата минута "Ювентус" успя да открие след красиво изпълнение на Миралем Пянич. Босненският халф вкара след плътен удар от границата на наказателното поле. Изстрелът му беше пласиран точно в ъгъла и не даде никакви шансове на Томаш Стракоша.

До почивката "Ювентус" имаше още няколко добри атаки, но не успя да ги завърши с гол.

През втората част римските "орли" опитаха всичко, за да променят развоя на мача, но безуспешно. Индзаги направи и смени, въпреки това инициативата беше на страната на "бианконерите".

Четвърт час преди края на мача "Ювентус" стигна до втори гол, чийто автор беше Манджукич. Топката му беше заложена буквално на голлинията от Роналдо, при това неволно. Португалецът опита да засече и да се разпише, но не успя, а притичалият Манджукич вкара.

Дневник