"Ливърпул" спечели трета победа от началото на сезона във Висшата лига след минимален успех с 1:0 над "Брайтън". Тимът на Юрген Клоп стана единственият дотук, който има стопроцентова успеваемост, след като по-рано през деня "Манчестър сити" и "Борнемут" допуснаха грешки и завърши наравно.

Единственият гол за червените вкара Мохамед Салах, който се разписа още в 23-ата минута.

Освен, че са с три победи мърсисайдци все още не са допускали гол във вратата си. Преди срещата с "Брайтън" футболистите на Клоп победиха "Уест Хем" с 4:0 и "Кристъл палас" с 2:0.

Салах вкара втория си гол от началото на сезона. Той затвърди добрата си форма, след като пък в предишния мач се отчете с две асистенции.

"Брайтън" не повтори представянето си от преди шест дни, когато победи "Манчестър юнайтед" на свой терен. "Чайките" отправиха само два точни удара за цял мач, а притежанието на топката беше едва 30%.

Единственото попадение падна в 23-ата минута, когато "Ливърпул" открадна топката още в половината на "Брайтън", организира бърза атака, а Фирмино подаде надясно за Салах. Египтянинът напредна с диагонален удар с левия си крак не остави шансове на Мат Райън.

Голмайстор №1 на Висшата лига от миналия сезон има 29 попадения в последните си 29 мача за червените.

Дневник