Барселона" спечели втора поредна победа в Ла Лига, след като стигна до трите точки при гостуването на "Валядолид" след 1:0. Единственото попадение вкара Усман Дембеле в началото на второто полувреме. Визитата в Кастия и Леон обаче не се оказа толкова лесна за каталунците, които в големи периоди от двубоя имаха проблеми с домакините.

Освен голът на Дембеле шампионите имаха половин дузина положения да стигнат до по-убедителен успех, но ги пропиляха.

В добавеното време на срещата технологията за видеоповторения спря домакините, след като гол на Кеко беше отменен заради засада. Съдията Рикардо де Бургос Бенгоечея обаче дълго изчакваше намесата на видеоарбитрите, за да отсъди.

След двама кръга съставът на Ернесто Валверде е с пълен актив от шест точки и все още няма допуснат гол, като е отбелязал четири. Общо каталунците са в серия от три поредин победи, включвайки и последния мач от миналия сезон срещу "Реал сосиедад".


Ернесто Валверде направи една промяна в състава си от първия мач, като вместо Нелсон Семедо започна Филипе Коутиньо. "Барселона" изглеждаше много офанзивно, след като бразилецът действаше в средата на терена до Ракитич и Серхио Бускетс, а в атака бяха Лионел Меси, Луис Суарес и Усман Дембеле.

"Валядолид", който в първия си мач измъкна точка като гост на "Жирона" се надяваше на добро представяне в първото си домакинство. Бяло-виолетовите подкрепяни от феновете си на "Хосе Сория" и започнаха вдъхновено.

Първата опасност беше именно на сметката на домакините още в петата минута, след като Юнес Юнал стреля под гредата, но Марк-Андре тер Стеген се прояви отлично и спаси.

Последваха добри минути за "Барселона", като Меси, Суарес и Дембеле се разиграха. Тримата имаха по един шанс пред себе си, но не успяха да се възползват. "Валядолид" пък чакаше своите моменти на контраатака, като в 30-ата минута трябваше Жерар Пике да се намесва решително.

Меси успя да играе само веднъж с топката в наказателното поле на "Валядолид", след като домакините го изолираха по най-добрия начин. Освен това аржентинецът 14 пъти загуби топката и постоянно беше охраняван от двама или дори трима в бяло-виолетови фланелки.

В крайна сметка след 75% притежание на топката и седем удара, "Барселона" не успя да намери целта през първото полувреме, подобно и на първия си мач за сезона срещу "Алавес".

След почивката каталунците вдигнаха още малко оборотите и заиграха изцяло в половината на домакините. Голът на успокоението падна в 57-ата минута, когато точен беше Усман Дембеле.

Французинът получи пас от Сержи Роберто и се озова непокрит в наказателното поле, като преодоля Масип с плътен удар по диагонала.

В заключителните 20 минути "Валядолид" вече погледна по-смело в атака, след като знаеше, че няма какво да губи. Футболистите в бяло-виолетово опитаха няколко добри атаки, а най-чистата възможност се откри пред Дуйе Чоп в 76-ата минута. Централният нападател стреля с глава, но право в ръцете на Тер Стеген, който нямаше проблеми.

За "Барселона" в края на мача дебют направи и новото попълнение Малкъм. Бразилецът не влезе срещу "Алавес", но този път Ернесто Валверде му даде няколко минути, когато Малкъм замени сънародника си Коутиньо.

В края "Валядолид" беше по-опасният отбор и дори притисна каталунците. В третата минута на добавеното време Кеко се разписа след изстрел с глава, а публиката на "Хосе Сория" избухна. В крайна сметка технологията VAR отчете, че нападателят на "Виляреал" се намира в засада при подаването към него.

Дневник