Финландският пилот Кими Райконен е близо до нов договор с "Ферари" съобщава "Аутоспорт". Ветеранът е част от Формула 1 от 2001 г. и след отказването на Фернандо Алонсо може да стане пилотът с най-дълъг стаж в шампионата.

Контрактът на Ледения с "Ферари" изтича в края на сезона, но според "Аутоспорт" е много вероятно соченият за негов заместник Шарл Леклер да премине в "Хаас". Роденият в Монако пилот е част от академията на "Ферари" и прави много силен първи сезон за "Заубер".

Появиха се информации, че Леклер може да стане съотборник на Себастиан Фетел, но от "Ферари" може да предпочетат да не го ангажират с очаквания. Скудерията има добри връзки както с "Хаас", така и със "Заубер", след като дава двигатели и на двата отбора.

Райконен е част от "Ферари" от 2007 г. Той караше за Скудерията до 2009-а, като спечели титлата още в първия си сезон за отбора. След това изкара две години в Световния рали шампионат (WRC), а през 2012 г. се върна във Формула 1. От 2014 г. той отново стана част от Скудерията, но последната му победа е от март 2013 г., когато беше пилот на "Лотус".

В последните сезони Райконен често е спряган за оттегляне от шампионата, но в крайна сметка винаги подписва едногодишни договори с "Ферари".

През сезон 2018 Ледения се представя силно, след като успя осем пъти да се качи на подиума (две втори и шест трети места).

Дневник