Шампионът "Лудогорец" допусна грешна стъпка при гостуването на "Славия" в мача си от шестия кръг на Първа лига срещу "Славия". Тимът от Разград завърши 0:0 в София, като използва и много от резервните си футболисти.

В големи периоди от мача "Лудогорец" държеше топката, но нямаше чак толкова чисти положения пред вратата на Георги Петков. По-добрите положения бяха за "Славия", като на другата врата Хорхе Броун се прояви.

След шест кръга "Лудогорец" има 11 точки и остава на пет зад лидера "Левски". Шампионите прекъснаха серия от две поредни победи, но пък не допуснаха попадение в трети пореден мач.

Съдията Георги Димитров имаше доста работа в мача, след като даде седем жълти картона – шест за домакините и един за "Лудогорец".

Мениджърът на шампионите Пауло Аутуори направи много промени в титулярния състав от двубоя с "Торпедо" (Кутаиси) в Лига Европа. Рядък шанс да започнат сред титулярите получиха Димо Бакалов, Цветомир Панов, Георги Терзиев, Жоао Пауло, както и Якуб Шверчок.

Извън групата бяха Козмин Моци, Марселиньо и Вандерсон, а на пейката беше капитанът Светослав Дяков.

"Славия" беше с всичко най-добро, като на вратата се завърна ветеранът Георги Петков.

Първата част се игра на много ниско темпо, като и двата тима заложиха повече на битката. Съперниците имаха по една опасност, която си размениха в 18-ата и 19-ата минута. Първо Шверчок стреля с глава, но прати топката в аут, а след това късмета си опита и Славчо Шоколаров.

Второто полувреме започна с повече агресия от седемкратните шампиони. В 55-ата минута Жоао Пауло стреля опасно от пряк свободен удар, но Петков се намеси добре и изби.

"Славия" се прибра в своята половина и чакаше на контраатака, като два пъти сериозно застраши гостите от Разград. В 63-ата минута Галин Иванов стреля от около 25 метра, но топката мина над гредата. Само седем минути по-късно "Славия" пропусна най-добрия си шанс.

Иванов изведе Шоколаров сам срещу Хорхе Броун, но вратарят на "Лудогорец" показа рефлекс и спаси.

След като гол не падаше Аутуори прибегна до смени, като пусна Натанаел на мястото на Антон Недялков, търсейки повече активност по фланговете. След това на терена влезе и Кладуиу Кешеру на мястото на Шверчок, а последната смяна беше пускането на Върджил Мисиджан вместо Бакалов.

Дневник