Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Жозе Моуриньо смята, че тимът му е "победил тактически" "Тотнъм", въпреки че загуби в резултата в дербито от третия кръг на Висшата лига. "Червените дяволи" бяха разгромени на своя "Олд Трафорд" с 0:3 от "шпорите", като загубиха втори мач поред.

За пръв път от 1992 г. "Юнайтед" загуби два поредни мача в първите три кръга от шампионата. Според Моуриньо обаче нямаше място за паника.

"Работихме много здраво цяла седмица и бяхме подготвени. От стратегическа гледна точка не загубихме срещата, но въпреки това резултатът не е в наша полза. Играхме добре и момчетата имаха прекрасно поведение", каза португалецът.

 Според него на почивката резултатът е трябвало да бъде 2:0, 3:1 или 3:0 в полза на неговия отбор.

"Дори когато беше 2:0, футболистите не спряха да се борят, но последният гол окончателно ни пречупи", добави той в интервюто си пред Sky Sports.Мениджърът на "Юнайтед" говори и за недоволството сред феновете, които този път аплодираха отбора заради усилията. Португалецът прекара около минута пред една от трибуните след мача, за да поздрави феновете.

"Запалянковците ни не четат вестници, не гледат телевизия, те са по-интелигентни и го показаха като при 0:3 аплодираха отбора."

Малко по-късно на пресконференцията си Моуриньо беше по-остър и не сдържа своите нерви. Той сравни ситуацията със загубата от "Севиля" на "Олд Трафорд" през миналия сезон в Лига Европа.

"Когато загубихме от "Севиля" у дома, получихме освирквания, защото го заслужавахме и не бяхме добри. Сега играчите напуснаха терена, но бяха окуражени от феновете, защото го заслужиха и се бориха. Затова ние ще продължаваме да работим и ще продължаваме", каза Моуриньо.

В този момент в опит за нов въпрос португалецът продължи. "Оставете ме да довърша. Знаете ли какво означава още резултатът 3:0. 3:0 означава още, че аз съм печелил три пъти Висшата лига сам, повече от останалите 19 мениджъра. Те имат общо две, а аз имам три. Затова, покажете уважение", каза Моуриньо и напусна брифинга си.

Дневник