Първородният син на Кристиано Роналдо – Кристиано-младши, започна тренировки в детско-юношеската школа на "Ювентус". Два месеца след трансфера на португалската звезда при "бианконерите" и синът му ще играе за тима, съобщават медиите в Торино.

Кристианиньо, както е известен синът на нападателя е роден през 2010 г. и ще играе за формацията до девет години. Той вече беше заснет с екип на "Ювентус" като тренира на базата. В академията са и децата на други футболисти – синът на Андреа Бардзали Матиа, както и на бившия халф на тима Клаудио Маркизио Давид.

"Той е борбен, същият като мен и не обича да губи. Сигурен съм, че един ден ще е като мен. Бих искал да го науча на някои неща, но в крайна сметка ще избере какво да прави сам. Бих искал да стане футболист, защото мисля, че има много талант и страст", коментира Роналдо преди време.

Кристиано младши е първото дете на звездата на "Ювентус" като беше роден от сурогатна майка. През юни 2017 г. по този начин Роналдо се сдоби с близнаците Ева Мария и Матео, а пет месеца по-късно приятелката му Джорджина роди и Алана Мартина.

Роналдо премина в "Ювентус" след световното първенство. Той беше купен от "бианконерите" за 117 милиона евро от "Реал" (Мадрид), където прекара девет години. Дотук Роналдо игра и в двата мача от Серия А на шампионите, но не успя да се разпише, въпреки че отправи 14 удара към вратите на "Киево" и "Лацио".

Треньорът на "бианконерите" Масимилиано Алегри обаче го похвали за бързата адаптация към италианския футбол и същевременно призова за повече търпение към португалеца и останалите нови играчи на "Алианц стейдиъм".

Дневник