Зрелищното попадение на Кристиано Роналдо в първия мач между "Реал" (Мадрид) и "Ювентус" в четвъртфиналите на Шампионската лига беше избрано за гол на сезона в Европа.

Задната ножица, с която португалецът направи безпомощен Джанлуиджи Буфон, събра 57% от гласовете в допитването на сайта на УЕФА.

За изпълнението на Роналдо, който това лято премина именно в "Ювентус", са гласували 197 496 души. Далеч назад с 35 558 гласа остана голът на плеймейкъра на "Марсилия" Димитри Пайе в реванша срещу "Лайпциг" (5:2) от четвъртфиналите на Лига Европа. 

На трето място се нарежда попадението на испанката Ева Наваро при победата с 2:0 над Германия във финала на европейското първенство за девойки до 17 години. За него са гласували 23 315 души.

Общо 11 бяха номинираните за гол на сезона, от които три жени. В допитването са участвали 346 915 души.

Наградата на УЕФА за гол на сезона се връчва за четвърта поредна година.

Миналата година за №1 отново беше избрано попадение с ножичен удар в мач между "Реал" и "Ювентус" - на Марио Манджукич във финала на Шампионската лига.

През сезон 2014-2015 и сезон 2015-2016 Лионел Меси спечели наградата с голове в най-силния клубен турнир съответно срещу "Рома" и "Байерн" (Мюнхен).

Дневник