Нападателят на "Лестър" Джейми Варди и защитникът на "Челси" Гари Кейхил се отказа от английския национален отбор. Двамата са заявили на селекционера Гарет Саутгейт, че искат да се фокусират изцяло върху кариерата си на клубно ниво.

Варди дебютира за националния отбор през лятото на 2015 г. Въпреки че беше предимно резерва във важните мачове, той се превърна в неизменна част от плановете на Саутгейт след впечатляващите си изяви с "Лестър".

Централният нападател, който през януари ще навърши 32 години, изигра 26 мача на международно ниво и отбеляза седем гола. 

"Това ми се въртеше в главата от известно време. Аз няма да ставам по-млад и както можете да видите, мениджърът иска да подмладява отбора, което очевидно се отплати по време на световното първенство. Достигнахме до полуфиналите, с което изравнихме най-доброто си представяне на чужда земя", заяви Варди преди "Гардиън".

"Просто казах на Гарет, че отсега нататък - особено с начина, по който той иска отборът да се развива - е по-добре да взима на млади момчета, които според него имат качества, и да започне да ги налага в международния футбол", каза още голмайсторът на "Лестър".

Кейхил се оттегля от националния отбор след осем години, в които изигра 61 мача и отбеляза пет гола. Той пропусна Евро 2012 заради счупена челюст, но записа участия в следващите три големи турнира - световните първенства през 2014 и 2018 г. и европейското през 2016 г.

"Мисля, че сега е правилният момент да се оттегля от международния футбол. Изключително съм горд от това, което постигнах като част от националния отбор в повече от 60 мача. Бях капитан на своята страна няколко пъти, което е огромна чест. Сега дойде времето на по-младото поколение", заяви централният защитник пред клубната телевизия на "Челси".

Дневник