Мария Шарапова прояви воля и се класира за втория кръг на US Open. Тя имаше затруднения, но съумя да се справи с предизвикателството, което опитната Пати Шнидер ѝ отправи.

За 39-годишната швейцарка това беше първо участие в мач от основната схема на турнир от Големия шлем от 2011 г. досега. В двубоя с общо десет пробива Шарапова стигна до 6:2, 7:6 (6).

"Това беше забавно", каза Шнидер, която е 186-а в света. Тя стана най-възрастната тенисистка, преминала през квалификациите на турнир от Големия шлем. И е третата най-възрастна състезателка в историята на US Open.

"Нямам усещането, че съм отсъствала толкова дълго", заяви швейцарката. Тя се оттегли през 2011 г., след което се завърна през 2016 г. "Това е част от моя живот от толкова време, прекрасно е. А и е страстта на живота ми. Чудесно е да съм тук", добави тя.

Мачът започна с четири поредни пробива. След това Шарапова влезе в силна серия и спечели девет от следващите десет гейма, за да стигне до 6:2, 5:1. Тогава Шнидер съумя да върне двата пробива от втория сет и изравни.

Стигна се до тайбрек, в който швейцарката отново прояви характер. Тя губеше с 3:6, но успя да изравни. Шарапова все пак взе следващите две разигравания и спечели мача.

Дневник