Селекционерът на германския национален отбор по футбол Йоахим Льов призна, че е допуснал грешки, които са оказали влияние за провала на световното. По думите му той е подходил "почти арогантно" в избора на стил на игра.

Германците останаха много далеч от възможността да защитят титлата си, като отпаднаха още в групите. След това Льов и отборът бяха подложени на остри критики, а селекционерът досега не беше заставал пред медиите след завръщането в страната.

"Най-голямата ми грешка беше, че вярвах, че можем да преминем през груповата фаза със стила на игра, в който доминираме над съперника. Това беше почти арогантно от моя страна", каза Льов.

 "Исках да приложа този стил на игра възможно най-дълго и да го усъвършенстваме още повече. Трябваше да подготвя отбора по начина, по който го направих през 2014 г., когато имахме по-голям баланс между атаката и защитата", заяви селекционерът.

Другият пропуск, който той вижда, е, че с екипа му не са успели да събудят стремежа към победа в отбора по начина, показан на световното в Бразилия преди четири години.

Льов посочи, че след провала е почувствал разочарование и гняв. В същото време заяви, че заедно с мениджъра Оливер Бирхоф остават "силно мотивирани и имат енергията да поправят това, което е било сбъркано в Русия". "Ще вложим цялата си енергия да върнем кораба в правия курс", каза той.

По темата за обвиненията на напусналия Месту Йьозил Льов заяви, че "в националния отбор никога не е имало капка съмнение за расизъм".

Германците се готвят за мача си с Франция от Лигата на нациите.

Дневник