Лудогорец" е на 90 минути от влизане в групите на Лига Европа като му предстои да изиграе срещата реванш с "Торпедо" (Кутаиси). Българският шампион има аванс от един гол след първия двубой, като победи с 1:0 в Грузия.

Победа или равенство класират състава на Пауло Аутуори напред и ще му позволят да играе за трети път в групите на втория по сила турнир в Европа. Дотук шампионите го направиха през сезон 2013-14, когато излязоха от групите и стигнаха до осминафинал, както и през миналата година, когато отново преминаха груповата фаза и отпаднаха в първия елиминационен кръг от "Милан".

Главният мениджър на шампионите Пауло Аутуори определи предстоящият мач с "Торпедо" като опасен. В Грузия "Лудогорец" не се представи много убедително, но благодарение на гол на Вандерсон в края на първото полувреме стигна до успеха.

"Хората, които са във футбола от доста години като мен, знаят, че ни чака един много опасен мач. Това, че имаме предимство от един гол, не ни класира напред. Не можем да смятаме, че сме спечелили мач, който дори не е започнал", добави мениджърът на шампионите.

Аутуори увери, че е провел разговор с всички футболисти, които са мотивирани и знаят важността на реванша с грузинците.

Бразилецът даде почивка на част от основните си футболисти през уикенда, които не играха в шампионатния мач със "Славия". Очаква се сега "Лудогорец" да излезе с всичко най-добро.

Срещата между "Лудогорец" и "Торпедо" (Кутаиси) е тази вечер от 20 часа и ще бъде предавана пряко по "Диема Спорт".

Дневник