Куотърбекът на "Грийн бей пакърс" Арън Роджърс ще стане най-скъпоплатеният играч в Националната футболна лига (НФЛ), след като се съгласи да подпише нов договор с отбора. 34-годишният състезател ще поднови контракта си за още четири години за обща сума от 134 милиона долара.

Сделката между "Пакърс" и Роджърс ще изпревари досегашния рекорд, който се държеше от друг куотърбек – Мат Райън от "Атланта фалкънс".

Играчът все още има две години от действащия си договор с отбора. Така, ако изпълни и новия си договор докрай, Роджърс ще бъде част от "Грийн бей" до 2023 г., когато ще е на 40 години.

През цялата си кариера той играе за "Грийн бей", където подписа през 2005 г. Той беше избран в първия кръг на драфта през 2005 г. под №24. Куотърбекът изведе отбора си до една титла в НФЛ, след като "Пакърс" спечелиха "Супербоул 45" през 2011 г. с 31:25 срещу "Питсбърг стийлърс".

Куотърбекът беше избран за MVP на финалите при титлата на "Грийн бей". Освен това Роджърс е два пъти най-полезен играч в редовния сезон (2011 и 2014 г.). Куотърбекът има и шест участия в мача на звездите "Пробоул".

В началото на седмицата Одел Бекъм-младши подписа петгодишен договор с "Ню Йорк джайънтс" на стойност 95 милиона долара. По този начин той стана най-скъпоплатеният уайд ресийвър в историята на НФЛ.

Дневник