„Дюделанж" постигна историческо постижение, след като стана първият отбор от Люксембург, който се класира за груповата фаза на европейски клубен турнир. 14-кратният шампион на Великото херцогство влезе в групите на Лига Европа, след като победи като гост румънския "ЧФР Клуж" с 3:2. Общият резултат от двата мача е 5:2 за скромния състав от Люксембург.

Преди седмица "Дюделанж" спечели с 2:0 като домакин, а реваншът в Румъния се разви отлично за гостите. Първата част мина без голове въпреки че "Клуж" атакуваше през цялото време и наложи голям натиск.

След почивката гостите реализираха два бързи гола чрез Данел Синани, който се разписа два пъти в рамките на три минути – между 51-ата и 54-ата. Четвърт час преди края Давид Тюрпел също се разписа и резултатът стана 0:3.

Едва след това домакините от "Клуж" се разиграха и върнаха две попадения – Тамбе вкара в 85-ата, а Омрани три по-късно. За обрат обаче нямаше време.

Срещата беше юбилейна 60-а за Дюделанж в европейските турнири, като отборът записа своята 13-а победа. Съставът ще бъде поставен в четвърта урна в жребия за групите на Лига Европа.

Dnevnik.bg