Шампионът от "Уимбълдън" Новак Джокович загуби сет във втори пореден мач, но продължава уверено напред в US Open. Носителят на 13 титли от Големия шлем надигра американеца Тенис Сандгрен с 6:1, 6:3, 6:7 (2), 6:2 за 2.46 часа.

Джокович беше стабилен на начален удар, вкара 71% от първите си сервиси и допусна само един пробив в мача. Той дойде в пети гейм на третия сет, но сърбинът успя веднага да го върна и да изравни за 3:3. При 5:4 бившият №1 дори стигна до възможност да приключи мача в три сета.

Сандгрен показа борбеност и характер, отрази мачбола и стигна до тайбрек. В него американецът, който беше голямата сензация в тазгодишния Australian Open, се възползва от няколко грешки на съперника, спечели шест от първите седем точки, след което реализира втория си сетбол.

Джокович все пак не допусна изненада и спечели по безапелационен начин четвъртата част. Той реализира два пробива от четири възможности и не даде нито един шанс на съперника, за да стигне до деветата си поредна победа в турнирите от Големия шлем.

Световният №6 завърши мача с по-малко печеливши удари - 31 срещу 44, но направи и значително по-малко непредизвикани грешки - 30 срещу 51. Сърбинът имаше цели 16 възможности за пробив, като оползотвори шест от тях и спечели 44% от точките, когато посрещаше.

В третия кръг Джокович ще се изправи срещу поставения под №26 Ришар Гаске. Французинът отстрани друг сърбин - Ласло Джоре, с 6:3, 7:6 (5), 6:3. Победителят от мача между Джокович и Гаске ще играе с Лука Пуи или Жоао Соуса в осминафиналите.

Тези двубои са в последната четвърт на схемата, където водач е петкратният шампион в Ню Йорк Роджър Федерер. 37-годишният швейцарец победи Беноа Пер в три сета и му предстои мач с Ник Кириос. При нов успех рекордьорът по титли от Големия шлем ще срещне Джон Милман или Михаил Кукушкин.

Напред в турнира продължава и шампионът от 2014 г. Марин Чилич. Хърватинът постигна най-убедителната победа във втория кръг - 6:2, 6:0, 6:0 срещу полския квалификант Хуберт Хуркач. Следващият съперник на световния №7 е австралийският талант Алекс де Минор.

Всички мачове в третия кръг

Рафаел Надал - Карен Хачанов
Николоз Басилашвили - Гуидо Пея
Доминик Тийм - Тайлър Фриц
Денис Шаповалов - Кевин Андерсън

Хуан Мартин дел Потро - Фернанрдо Вердаско
Борна Чорич - Даниил Медведев
Джон Иснър - Душан Лайович
Милош Раонич - Стан Вавринка

Марин Чилич - Алекс де Минор
Ян-Ленард Щруф - Давид Гофен
Диего Шварцман - Кей Нишикори
Филип Колшрайбер - Александър Зверев

Новак Джокович - Ришар Гаске
Лука Пуи - Жоао Соуса
Джон Милман - Михаил Кукушкин
Ник Кириос - Роджър Федерер

Дневник