Президентът на УЕФА Александър Чеферин даде знак, че технологията за видеоповторенията (VAR) може да бъде въведена в евротурнирите от следващия сезон. Той сведе до минимум вероятността системата да бъде използвана за решителните срещи в Шампионската лига тази година.

"Планът засега е да я ползваме от следващия сезон. Като първият мач от следващия сезон ще е двубоят за Суперкупата", посочи Чеферин, цитиран от "Евроспорт".

Дълго време той твърдеше, че употребата на технологията все още не е достатъчно убедителна. Дори след положителните оценки след дебюта на VAR на световното първенство словенецът остава на същото мнение.

"Видеоповторенията не са напълно ясни към момента. Но също така знаем, че вече няма връщане назад", посочи президентът на УЕФА.

По думите му остава голямо поле за подобрения и затова не иска да гарантира кога точно технологията ще стане част от евротурнирите. "Не отхвърлям възможността (VAR да се използва още във финала в Шампионската лига този сезон), но засега няма изгледи да стане", добави Чеферин.

Dnevnik.bg