„Лудогорец" ще играе с "Байер" (Леверкузен) в Лига Европа. Двата отбора попаднаха в група А заедно с носителя на Купата на Швейцария" Цюрих" и носителя на Купата на Кипър АЕК (Ларнака).

Първите мачове от груповата фаза на Лига Европа ще се изиграят на 20 септември. Следващите се на 4 октомври, 25 октомври, 8 ноември, 29 ноември и 13 декември. Първите два отбора от всяка група ще се класират за 1/16-финалите, където ще се включат и завършилите на трето място в групите на Шампионската лига.

"Лудогорец" ще участва в групите на Лига Европа за трети път. Дебютът беше през сезон 2013-2014, когато тимът от Разград завърши на първо място в група с ПСВ (Айндховен), "Динамо" (Загреб) и "Черноморец" (Одеса). След това съставът, воден от Стойчо Стоев, отстрани "Лацио" и стигна до осминфиналите, където беше спрян от "Валенсия".

През миналия сезон българският шампион отново успя да излезе от груповата фаза, след като завърши на второ място в конкуренцията на "Брага", "Истанбул Башакшехир" и "Хофенхайм". В 1/16-финалите отборът, воден от Димитър Димитров-Херо, отпадна от "Милан".

Една от най-интригуващите групи през този сезон ще е група В, където попаднаха двата отбора на "Ред бул" - германският "Лайпциг" и австрийският "Залцбург". Другите два тима са шотландският шампион "Селтик" и първенецът на Норвегия "Розенборг".

Финалистът от миналия сезон "Марсилия" ще играе с "Лацио", "Айнтрахт" и "Аполон" (Лимасол). Носителят на рекордните пет трофея в турнира "Севиля" попадна в група с "Краснодар", "Стандарт" (Лиеж) и "Акхисарспор".

Лек жребий имаха два от големите фаворити в турнира - лондонските "Челси" и "Арсенал". "Челси" е в група с ПАОК, БАТЕ (Борисов) и "МОЛ Види". "Арсенал" се събра със "Спортинг" (Лисабон), "Карабах", "Ворскла" (Полтава).

Група А:
"Байер" (Леверкузен), "Лудогорец", "Цюрих", АЕК (Ларнака);

Група В:
"Залцбург", "Селтик", "Лайпциг", "Розенборг";

Група С:
"Зенит", "Kопенхаген", "Бордо", "Славия" (Прага);

Група D:
"Андерлехт", "Фенербахче", "Динамо" (Загреб),

Група Е:
"Арсенал", "Спортинг" (Лисабон), "Карабах", "Ворскла" (Полтава);

Група F:
"Олимпиакос", "Милан", "Бетис", "Дюделанж";

Група G:
"Виляреал", "Рейнджърс", "Спартак" (Москва), "Рапид" (Виена);

Група Н:
"Лацио", "Марсилия", "Айнтрахт" (Франкфурт), "Аполон" (Лимасол);

Група I:
"Бешикташ", "Генк", "Малмьо, "Сарпсборг";

Група J:
"Севиля", "Краснодар", "Стандарт" (Лиеж), "Акхисарспор";

Група К:
"Динамо" (Киев), "Астана", "Рен", "Яблонец";

Група L:
"Челси", ПАОК, БАТЕ (Борисов), "МОЛ Види".

Dnevnik.bg