Лудогорец" осъществи изходящ трансфер в последния ден от летния прозорец в Европа. Седемкратният шампион на България продаде Върджил Мисиджан на елитния германски "Нюрнберг".

Това е втори трансфер от "Лудогорец" в Бундеслигата, след като през 2015 г. Жуниор Кайсара беше продаден на "Шалке" за 5 милиона евро.

Параметрите по сделката между тима от Разград и Нюрнберг не бяха съобщени. От германския клуб обаче изразиха задоволството си, че осъещствиха сделката в последните часове от трансферния период.

Мисиджан беше част от "Лудогорец" между 2013 и 2018 г. Той беше купен от "Вилем II" за 700 хиляди евро. В тима от Разград холандецът изигра 202 мача, в които вкара 47 гола и даде 35 асистенции.

Нападателят спечели пет титли на България, взе веднъж Купата на България и два пъти Суперкупата. Той игра с "Лудогорец" два пъти в групите на Шампионската лига и два пъти в Лига Европа.

"Много съм щастлив, че подписвам в Бундеслигата. Прекарах пет прекрасни години в България, но сега е време за ново предизвикателство и за ново приключение за мен", каза Мисиджан.

Холандецът добави, че иска да е по-близо и до родината си. "Имам семейство и дете, а сега очакваме и второ, така че това също е приоритет за мен", добави Мисиджан.

Той изигра последния си мач за "Лудогорец" в четвъртък, когато се разписа при успеха с 4:0 над "Торпедо" (Кутаиси) в плейофите на Лига Европа. Освен първото попадение в срещата Мисиджан даде и асистенция.

"Върджил е отлично попълнение за нашия отбор. Той е опитен и може да вдигне качеството в атаката ни. Допълнителен плюс е, че може да играе и на двете крила", каза спортният директор на "Нюрнберг" Андреас Борнеман.

Той описа холандското попълнение, като "футболист способен да играе и с двата крака, който е много подвижен". От германския клуб обявиха, че Мисиджан ще носи екипа с №24.

През лятото нападателят беше осъден на четири месеца затвор за нападение над възрастен мъж. Инцидентът се случи в началото на годината в град Розендал. От "Нюрнберг" съобщиха за ситуацията с 25-годишния нападател, но добавиха, че Мисиджан в момента обжалва присъдата си.

"Искаме да обявим, че клубът и играчът няма да коментират това", казаха от "Нюрнберг".

"Нюрнберг" започна новия сезон в Бундеслигата със загуба 0:1 при гостуването на "Херта". В събота тимът е домакин на "Майнц" в среща от втория кръг.

Дневник