Серена Уилямс излезе победител в двубоя със сестра си Винъс Уилямс на US Open. Тя се наложи категорично с 6:1, 6:2 в мач, продължил 73 минути.

В срещата на практика интрига нямаше. По-малката от сестрите имаше огромно превъзходство в разиграванията на свой сервис, като Винъл Уилямс нито веднъж не успя да стигне до възможност за пробив.

Равенство имаше само до 1:1, след което Серена Уилямс спечели седем поредни гейма, за да поведе с 6:1, 2:0. Още два пробива във втория сет я отведоха до убедителната победа.

С това носителката на 23 титли от Големия шлем си осигури участие във втората седмица на турнира за 16-и път. В осминафиналите Серена Уилямс ще срещне Кая Канепи.

Това беше 30-ият мач между двете сестри, като Серена Уилямс води с 18:12 победи. За последно двете играха на "Индиън Уелс" тази година, когато Винъс Уилямс спечели с 6:3, 6:4 и сложи край на серия от четири поредни победи за сестра си.

В турнири от Големия шлем по-малката от двете сестри водеше с десет срещу пет победи. Първият им мач беше през 1998 г. във втория кръг на Australian Open, когато Винъс Уилямс излезе победител.

Двете са се изправяли седем пъти във финали от Шлема, включително и веднъж на US Open. През 2001 г. Винъс Уилямс триумфира с втората си титла в Ню Йорк.

Дневник