С гол в 95-та минута "Милан" надигра "Рома" с 2:1 в първия мач от третия кръг на Серия А и постига първа за сезона. Двубоят вървеше към закономерно равенство, но влезлият като резерва в 84-ата минута Патрик Крутоне донесе трите точки за "росонерите".

"Милан" поведе пет минути преди края на първото полувреме. Рикардо Родригес беше оставен да задържи топката вляво от наказателното поле и центрира по земя към далечната греда. Франк Кеси беше изпуснат от защитата и насочи топката в мрежата от близко разстояние.

"Рома" натисна в началото на второто полувреме и след няколко опасни атаки успя да изравни в 59-ата минута. Отбраната на "Милан" не изчисти добре центриране от корнер, след което се стигна до разбъркване в наказателното поле. Топката попадна на крака на централния защитник Федерико Фасио, който с първото си докосване я насочи в далечния ъгъл на вратата.

Минута по-късно Гонсало Игуаин беше изведен на скорост и отбеляза. Попадението обаче беше отменено заради засада след намеса на видеоповторенията. Десет минути преди края на редовното време Стивън Нзонзи прати топката във вратата на "Милан", но след видеопреглед голът му беше отменен заради игра с ръка. И в двете ситуации решенията на съдиите бяха правилни.

В последната от добавените пет минути появилият се малко по-рано Кутроне получи отлично подаване от Игуаин и донесе драматичната победа на "Милан".

След първия си успех за сезона "росонерите" събраха три точки от два мача. "Рома" има четири точки след победа, равенство и загуба в трите си мача от началото на шампионата.

Дневник