Ферари" остава във Формула 1 и след 2020 г., обяви новият изпълнителен директор на отбора Луис Камилиери. Той замени на поста покойният Серджио Маркионе, който почина в края на юли при усложнения след операция.

Бившият шеф на Скудерията и концерна "Фиат-Крайслер" заплаши Формула 1, че най-успешният отбор в спорта ще напусне. Маркионе беше твърд в позицията си, след като не беше доволен от очертаващите се правила след 2020 г. Именно тогава изтича настоящето споразумение "Конкорд".

Камилиери обяви, че няма да прави никакви резки промени в структурата и ще се оповава много на оперативния директор на отбора Маурицио Аривабене. По отношение на напускането на Формула 1, той направи рязък завой в позицита на Скудерията.

"Убеден съм, че ще постигнем договорка и "Ферари" ще продължи да бъде част от шампионата и след 2020 г. "Ферари" винаги е бил част от Формула 1, ние сме част от ДНК-то на този спорт", каза Камилиери.

Според него обаче е нужно да бъдат постигнати договороки в три аспекта – технически правила, финансови резултати и конкуренция.

"Аз имам различен подход от моят предшественик Маркионе, но и двамата имаме еднаква страст да направим "Ферари" успешен отбор. Винаги с него сме показвали голямо уважение един към друг", каза още новият шеф.

Той изрази задоволство и от начина, по който "Ферари" се представя дотук в шампионата. Отборът е в битката за титлата при пилотите и конструкторите, а през уикенда е домашното състезание за Гран при на Италия.

Дневник