"Ливърпул" продължава със силното си представяне във Висшата лига, след като постигна четвърта поредна победа от началото на сезона. Тимът на Юрген Клоп победи с 2:1 "Лестър" като гост и до момента няма грешка в шампионата.

За пръв път обаче червените допуснаха гол, след като преди това имаха три поредни сухи мрежи.

Точни за победителите бяха Садио Мане и Роберто Фирмино, които вкараха преди почивката. За "лисиците" се разписа Гезал в началото на втората част.

 Мендижърът на червените Юрген Клоп направи една промяна от състава си, който победи "Брайтън" с 1:0 преди седмица. Той върна сред титулярите капитана Джордан Хендерсън за сметка на новото попълнение Наби Кейта, който започна на пейката.

 "Лестър" беше без голямата си звезда Джейми Варди, който изтърпяваше втори мач за наказаение, заради получен червен картон във втория кръг.

Още от началните минути "Ливърпул" стартира доста по-активно от домакините и можеше бързо да открие резултата. Отлична възможност се откри пред Салах, който получи хубаво подаване, но пропусна да се разпише.

Все пак в 10-ата минута червените поведоха след точен удар на другия си нападател – Садио Мане. Сенегалецът получи подаване от левия бек Андрю Робъртсън, освободи се с малко доза късмет и с удар с левия крак вкара на Каспер Шмайхел.

В самия край на първото полувреме "Ливърпул" вкара втори гол, чийто автор стана Роберто Фирмино. Централният нападател на червените отбеляза първото си попадение за сезона, след като се разписа с глава след корнер.

Малко по-рано пък Каспер Шмайхел отрази много опасен удар на Салах.

След почивката "Лестър" опита да се върне в мача и стигна до гол в 63-ата минута. Негов автор стана Гезал, който наказа грешка на вратаря на гостите Алисон Беке.

Дневник