"Ботев" и ЦСКА не се победиха, като завършиха 0:0 в един от най-интересните мачове от седмия кръг в Първа лига. Сблъсъкът в Коматево предложи много емоции и интересни моменти, като и двата тима имаха своите шансове за успех. Положенията бяха много, но ударите по посока на двете врати се оказаха прекалено малко, което доведе и до липсата на голове.

Преди почивката ЦСКА имаше надмощието в рамките на около 15 минути, но като цяло домакините от Пловдив бяха по-остри в по-големи периоди от срещата. Жълто-черните имаха сериозни претенции към съдията Волен Чинков за неотсъдена дузпа.

Гостите от София пък изразиха претенции за две засади, свирени срещу Десподов.

ЦСКА не успява да спели второ поредно гостуване, след като в предишното загуби с 0:1 от "Лудогорец" в Разград. Червените вече имат 16 точки, като са равни с "Левски" преди сините да изиграят своя мач от кръга. Равенството е първо за тима от София след пет победи и една загуба дотук.

"Ботев" също записа първо равенство от началото на сезона, след като дотук имаше три победи и три загуби. В пореден възлов двубой в Коматево обаче тимът на Николай Киров има проблеми. В първия кръг "Ботев" загуби от "Левски", а в предишното си домакинство отстъпи на градския съперник "Локомотив". Единственият мач, в който жълто-черните спечелиха у дома беше срещу "Етър"

От началото на мача "Ботев" заигра много активно и бързо успя да създаде опасност пред вратата на Черниаускас. Жълто-черните обаче не се възползваха от статично положение, когато топката мина встрани от целта.

Последва добър период за ЦСКА, който след 15-ата минута започна да печели повечето единоборства в средата на терена. Два пъти обаче червените бяха спрени от засади на Кирил Десподов.

При първата от тях се видя ясно, че нападателят на ЦСКА е покрит от последния в защитата на домакините.

Три минути преди почивката зрителите в Пловдив видяха най-спорната ситуация в мача, след като Густаво Афонсо беше повален в наказателното поле на ЦСКА. Бразилецът тръгна д пробива отляво и беше повален от Борис Секулич, но съдията Волен Чинков подмина случката.

Домакините имаха големи претенции към рефера за неотсъдената дузпа.

През втората част играта на ЦСКА се свеждаше до еднообразни центрирания. Единственото, което правеше отборът на Нестор Ел Маестро беше да пробива по крилата и да центрира към Мауридес. Бразилецът обаче беше пазен постоянно от двама защитници на домакините, които не срещаха проблеми с него.

Най-добрите положения за червените се откриха пред Николай Бодуров след статични положения. И двата пъти обаче централният защитник стреля встрани.

С течение на времето "Ботев" стана по-опасният отбор и няколко пъти стигна до вратата на Черниаускас. Стражът трябваше да се намесва при удар на резервата Антонио Вутов с левия крак, а след това "Ботев" трайно се настани в половината на червените.

В продължение на около 15 минути ЦСКА така и не успя да стигне изобщо до наказателното поле на домакините. Чак в 81-ата минута червените организираха контраатака, като резервата Евандро се озова сам срещу вратаря. Бразилецът се забави и притичалият Кристиян Димитров се отчете с много чиста намеса и изби.

Дневник