"Левски" продължава с увереното си представяне при новия треньор Славиша Стоянович и записа пета поредна победа, откакто словенецът застана начело на тима. Сините се наложиха с 1:0 над "Берое" с гол на Антони Белмонт.

Двубоят не беше никак лек за "Левски", но с повече характер и без да блести тимът взе трите точки.

Единственият гол падна в 50-ата минута. Попадението се оказа и първо в професионалната кариера на Белмонт, който получава много шансове от новия треньор Стоянович.

 Благодарение на трите точки "Левски" излезе с три точки пред ЦСКА на върха в Първа лига. След седем кръга сините имат актив от 19 точки след шест победи и едно равенство. "Берое" остава трети с 12 точки, колкото има и "Черно море".

Треньорът на "Левски" Стоянович направи интересна промяна в стартовия си състав, залагайки на Серджиу Буш вместо Станислав Костов, който водеше атаката в предишните мачове.

През първата част "Берое" беше много добре организиран и направи силни 45 минути. Футболистите на Александър Томаш имаха няколко опасности, като на Мартин Полачек му се налагаше да се намесва. Гостите от Стара Загора стигнаха и до няколко разбърквания, при едно от които топката се отби в гредата и излезе в аут.

В самия край на първата част неразбирателство между Иван Горанов и Полачек позволи на Рубен Бригидо да открадне топката, но изстрелът на футболсита от малък ъгъл не попадна във вратата на "Левски".

След почивката "Левски" се активизира и погледа по-смело в атака. Сините имаха късмет, че още в 50-ата минута успяха да открият резултата. След продължително задържане на топката около наказателното поле тя беше върната към Антони Белмонт и с плътен удар от около 22 метра халфът я прати в мрежата на "Берое" - 1:0.

В продължение на 15 минути, след като откри резултата "Левски" беше отлично подреден тактически и по никакъв начин не даде на "Берое" да се върне в мача. Защитата на сините ограничи Мартин Камбуров, който или не получаваше топката, или действаше с гръб към вратата.

В средата на терена футболистите на Славиша Стоянович затвориха всички пространства и чак след 65-ата минута инициативата мина на страната на "Берое". В заключителния четвърт час "Левски" се прибра в своята половина, а "Берое" направи всичко възможно, за да вкара гол.

С пропуски обаче се проявиха Бригидо и Борислав Цонев.

Дневник