Барселона" постигна смазваща домакинска победа срещу новака "Уеска" с 8:2. Лионел Меси и Луис Суарес отбелязаха по две попадения срещу абсолютния дебютант в елита на испанския футбол. Осман Дембеле, Иван Ракитич и Жорди Алба се разписаха по веднъж, а Хорхе Пулидо си вкара автогол.

Каталунците записаха трета победа от три мача и излязоха начело в класирането с девет точки и голова разлика 12:2. "Другият отбор със стопроцентов актив в Ла Лига е "Реал" (Мадрид), който в събота надигра "Леганес" с 4:1. Европейският клубен шампион е допуснал същия брой попадения, но е отбелязал две по-малко.

Мачът между "Барселона" и "Уеска" започна шокиращо за домакините, които допуснаха гол още в третата минута. Гостите организираха бърза атака с центриране от десния фланг към далечната греда. Самуел Лонго стреля с глава, а Хосе Камило Ернандес отклони топката и не остави шансове на Марк Андре тер Стеген.

"Барселона" имаше нужда от десетина минути, за да се отърси от неочакваното начало. В 16-та минута Лионел Меси взе нещата в свои ръце и изравни резултата след страхотен индивидуален пробив в наказателното поле на съперника.

Осем минути по-късно Алба доста остро центриране от левия фланг. Пулидо опита да пресече подаването, но вместо това изпрати топката в собствената си врата. В 39-ата минута Суарес увеличи аванса на шампионите с първия си гол за сезона. Той засече отблизо центриране на Алба. Заради съмнения за засада на последния попадението първо беше прегледано на видеоповторения и след това зачетено.

"Уеска" неочаквано стигна до втори гол и намали изоставането си малко след изпълнението на центъра. Защитата на "Барселона" не се ориентира добре и позволи на Мои Гомес да стигне пръв до топката на границата на вратарското поле. Гомес я върна назад към Алекс Гайар, който от движение я изпрати в мрежата.

Само три минути след почивката "Барселона" си върна аванса от два гола. Дембеле получи хубаво подаване от Суарес и отбеляза с удар по диагонала. Четири минути по-късно Ракитич беше изведен вдясно от Меси и вкара още едно красиво попадение.

В 61-ата минута Меси покачи на 6:2. Той получи извеждащо подаване от Филипе Коутиньо, надбяга защитата на "Уеска" и спокойно преодоля вратаря Аксел Вернер.

В 72-ата минута Алба отбеляза за 7:2 след още една асистенция на Меси.

В добавеното време "Барселона" получи дузпа, след като Суарес беше фаулиран от вратаря Вернер. Уругваецът предостави топката на Меси, който имаше отлична възможност да оформи своя хеттрик. Аржентинецът обаче я отказа. Суарес се зае с изпълнението и оформи крайния резултат.

Дневник