България очаква рекорден брой фенове от чужбина за световното по художествена гимнастика. Това заяви председателят на българската федерация Илиана Раева седмица предни началото на шампионата.

Раева посочи, че страната се е погрижила да спечели вниманието на почитателите на спорта, които ще са в "Арена Армеец" по време на световното от 10 до 16 септември.

"Приготвяме силно откриване и успяхме да организираме запомняща се гала, която ще бъде предавана в целия свят. Това ще бъде спектакъл, нищо общо с това, което е правено досега", каза тя. Думите ѝ дойдоха при представянето на допълнително изградени съоръжения пред "Арена Армеец", в които ще загряват гимнастичките.

"Гостите, които ще дойдат, ще бъдат много доволни от това, което сме направили. Световното ще е с рекорден брой участници - 61 страни. Постарали сме се да предоставим възможно най-добрите условия", продължи Раева.

Тя очаква на световното да присъстват високопоставени гости, изградили имената си в художествената гимнастика.

"Ще пристигнат 67 от нашите световни шампионки в художествената гимнастика. Единствено Анелия Раленкова не може да присъства. Пристигат още 15 световни шампионки от Русия, Испания, Италия, Украйна. Алина Кабаева, Евгения Канаева, Маргарита Мамун ще бъдат тук. Ще присъства президентът на МОК Томас Бах, който за пръв път ще бъде на световно по художествена гимнастика. От японската телевизия ще снимат филм за световното първенство", каза Раева.

Дневник